Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 

Καλώς ήλθατε - Welcome - Bienvenue - Bienvenuto - Willkommen


   

   

 
 
 
 
 

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

Πατήστε εδώ για περισσότερα..

ΟΔΗΓΟΣ - Για τη ποιμαντική μεταστροφή της ενοριακής κοινότητας στην υπηρεσία της ευαγγελιστικής αποστολής της Εκκλησίας -

Χθες ολοκληρώσαμε τη δημοσίευση της Αποστολικής Παραίνεσης του Πάπα Φραγκίσκου με τίτλο: «Christus vivit – Ο Χριστός ζει» Σήμερα αρχίζουμε τη δημοσίευση του νέου και προφητικού «ΟΔΗΓΟΥ - Η ποιμαντική μεταστροφή της ενοριακής κοινότητας στην υπηρεσία της ευαγγελιστικής αποστολής της Εκκλησίας -, που εκδόθηκε από τη Ρωμαϊκή Σύνοδο για τον Κλήρο: σε αυτήν αντιμετωπίζονται τα διάφορα σχέδια για τη μεταρρύθμιση των ενοριών, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ιερών κλήσεων και της ανανεωμένης δέσμευσης των λαϊκών να ευαγγελίσουν. Η κεντρική σκέψη του Οδηγού είναι: Στην Εκκλησία υπάρχει χώρος για όλους και όλοι μπορούν να βρουν τη θέση τους, με σεβασμό στην κλίση του καθενός: το νόημα της Οδηγίας για τις ενορίες είναι ακριβώς αυτό. Το έγγραφο δεν περιέχει νομοθετικές αλλαγές, αλλά προτείνει τρόπους για την καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η συνυπευθυνότητα των βαπτισμένων και να προωθηθεί μια ποιμαντική φροντίδα της εγγύτητας και της συνεργασίας μεταξύ των ενοριών. Αυτό που προκύπτει, πάνω απ’ όλα, είναι ο επείγων χαρακτήρας μιας ιεραποστολικής ανανέωσης, μιας ποιμαντικής μεταστροφής της ενορίας, έτσι ώστε να ανακαλύψει εκ νέου τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα που την οδηγούν να είναι πάντοτε «εξερχόμενη», με τη συμβολή όλων των βαπτισμένων.
V. "Κοινότητα κοινοτήτων": η ενορία χωρίς αποκλεισμούς, ευαγγελισμός και προσοχή στους φτωχούς 27. Το αντικείμενο της ιεραποστολικής και ευαγγελιστικής δράσης της Εκκλησίας είναι πάντοτε οι λαοί του Θεού ως σύνολο. Στην πραγματικότητα, ο Κώδικας του Κανονικού Δικαίου επισημαίνει ότι η ενορία δεν ταυτίζεται με ένα κτίριο ή ένα σύνολο δομών, αλλά με μια συγκεκριμένη κοινότητα πιστών, στην οποία ο ιερέας της ενορίας είναι ο ποιμένας της [30]. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι «η ενορία είναι μια εκκλησιαστική παρουσία στον συγκεκριμένο τόπο, το περιβάλλον ακρόασης του Λόγου, της ανάπτυξης της χριστιανικής ζωής, του διαλόγου, της διακήρυξης, της γενναιόδωρης φιλανθρωπίας, της προσκύνησης και της τέλεσης», και επιβεβαίωσε ότι αυτή "είναι μια κοινότητα κοινοτήτων" [31]. 28. Τα διάφορα στοιχεία στα οποία χωρίζεται η ενορία καλούνται σε κοινωνία και ενότητα. Στο βαθμό που ο καθένας λαμβάνει τη δική του συμπληρωματικότητα, τοποθετώντας την στην υπηρεσία της κοινότητας, τότε, από τη μία πλευρά, το υπούργημα του εφημερίου και των ιερέων που συνεργάζονται ως ποιμένες μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως, από την άλλη, εμφανίζεται η ιδιαιτερότητα των διαφόρων χαρισματικών και των διακονιών , των αφιερωμένων ατόμων και λαϊκών, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να εργαστεί για τη δημιουργία ενός ενιαίου σώματος (πρβλ. 1 Κορ 12:12). 29. Η ενορία, επομένως, είναι μια κοινότητα που καλείται από το Άγιο Πνεύμα να αναγγέλλει το Λόγο του Θεού και να φέρει με το Βάπτισμα νέα παιδιά. Συγκεντρώνεται από τον ποιμένα της, τελεί την ανάμνηση του Πάθους και της αναστάσεως του Κυρίου, και μαρτυρεί την πίστη με την αγαθοεργία, ζώντας σε μια μόνιμη κατάσταση αποστολής, έτσι ώστε κανείς να μην χάσει το σωτήριο μήνυμα που δίνει ζωή. Ως προς αυτό, ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράστηκε ως εξής: «Ακριβώς επειδή έχει μεγάλη ευααισθησία, μπορεί να πάρει πολύ διαφορετικές μορφές που απαιτούν την ευλάβεια και την ιεραποστολική δημιουργικότητα του ποιμένα και της κοινότητας. Αν και σίγουρα δεν είναι ο μόνος ευαγγελιστικός θεσμός, που είναι σε θέση να μεταρρυθμίζεται και να προσαρμόζεται συνεχώς, αλλά όλη η Εκκλησία που ζει μέσα στα σπίτια των γιων και των θυγατέρων της». Αυτό προϋποθέτει ότι είναι πραγματικά σε επαφή με τις οικογένειες και με τη ζωή των ανθρώπων και δεν είναι χωριστή ομάδα από τους ανθρώπους ή μια ομάδα επιλεγμένων που βλέπουν μόνο τον εαυτό τους. […] Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η έκκληση για αναθεώρηση και ανανέωση των ενοριών δεν έχει δώσει ακόμη αρκετούς καρπούς για να είναι ακόμη πιο κοντά στους ανθρώπους, και να είναι τόποι ζωντανής κοινωνίας και συμμετοχής, και απόλυτα προσανατολισμένες στην αποστολή "[ 32].26.

-

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΗΣ ΕΝΑΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11/8/2020

" Για να μην τους σκανδαλίσουμε" (Mτ. 17,22-27). Πιστεύω ότι σήμερα ο Ιησούς μας ζητάει να γίνουμε ένα παράδειγμα, μέσα σε έναν κόσμο που δεν υπάρχουν πια θετικά παραδείγματα. Να είμαστε παράδειγμα σε έναν κόσμο που μιμείται "λανθασμένα παραδείγματα". Δεν υπάρχει τίποτα που να σκανδαλίζει περισσότερο «τον κόσμο από έναν άντρα ή μια γυναίκα που κηρύττει καλά και ζει άσχημα. Και το σκάνδαλο αυξάνεται, αν αυτός που το προκαλεί, δηλώνει χριστιανός. Γι’ αυτό εκείνος που ακολουθεί τον Ιησού πρέπει να είναι διάφανος και κρυστάλλινος. Άτομο που πρώτα δίνει το παράδειγμα μιας ζωής με συνέπεια. Όπως ο Ιησούς, που πληρώνει τους φόρους. Σεβόμενος της υποχρεώσεις της πολιτικής συγκατοίκησης. Έρχονται στο νου μου τα παραδείγματα πολλών αγίων, που πριν ήταν μεγάλοι αμαρτωλοί, δάσκαλοι στο κακό, αλλά όταν μεταστράφηκαν, έδωσαν ένα παράδειγμα μεγάλης ακρίβειας και συνέπειας. Μου έρχονται στο νου τα παραδείγματα πολλών γιατρών, υπαλλήλων, δασκάλων, πατέρων και μητέρων οικογενειών, που κάθε μέρα προσπαθούν να οικοδομήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Ο Ιησούς σήμερα πληρώνει τους φόρους. Και μας λέει: "τέλος οι δικαιολογίες". Η τέχνη του "δύο σταθμά, δύο μέτρα" δεν ισχύει για τη Βασιλεία των Ουρανών. Δεν μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες του Ιησού, αν δεν είμαστε πρώτα ειλικρινείς και συνεπείς πολίτες. Δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε μπερδέματα, να απαιτούμε οι άλλοι να είναι ειλικρινείς και να δικαιολογούμε τις ελλείψεις μας. Πρέπει να είμαστε αυτό που ομολογούμε, άτομα με συνέπεια, όπως Εκείνος. Δίκαιοι και ειλικρινείς ακόμα κι αν οι άλλοι, γύρω μας, μπορεί να μην είναι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αλλά σε οποιοδήποτε τομέα κι αν ενεργούμε, πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι φέρνουμε την εικόνα Του. Είμαστε η βιτρίνα Του. Θα δουν Εκείνον, μέσα από τα έργα μας. Αν κάνουμε μια κακή εντύπωση, επιτρέπουμε να μείνει μια κακή εντύπωση για Εκείνον, ο οποίος μας αγαπά. Ας θυμηθούμε ότι εμείς, για Εκείνον, είμαστε ο φόρος που εξοφλήθηκε, στο ξύλο του Σταυρού. Ευλογημένος ο Θεός, ο Κύριος κάθε δίκαιου ανθρώπου. Μια αγκαλιά σε όλους εκείνους που θυμούνται σήμερα μια ιδιαίτερη περίσταση. Να έχετε μια όμορφη μέρα. Στοχασμός: don Giuseppe Terranova. Π.Ν.Ρ.

Ανακοινώσεις


ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ

Δείτε περισσότερα

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΡΥΣΙ ΤΗΝΟΥ

Δείτε περισσότερα

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Δείτε περισσότερα

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Δείτε περισσότερα

Επικαιρότητα ημερολόγιο

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
6
Επικαιρότητα

Το Σώμα του Χριστού

09 Αυγ, 2020 Super User

Άγιος Πατέρας

Η Βοήθεια του Πάπα στην Εκκλησία του Λιβάνου

10 Αυγ, 2020 Super User
Η Βοήθεια του Πάπα στην Εκκλησία του Λιβάνου Μία πρώτη συγκεκριμένη απόδειξη της…

Η βαθιά θλίψη του Πάπα για το λαό του Λιβάνου που πολύ υποφέρει

10 Αυγ, 2020 Super User
Η βαθιά θλίψη του Πάπα για το λαό του Λιβάνου που πολύ υποφέρει Αυτές τις μέρες οι…

«Είμαι πολύ πονεμένος»

13 Ιουλ, 2020 Super User
«Είμαι πολύ πονεμένος» Ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα έκανε την πρώτη του αναφορά για την Αγία…

Ας ξαναχτίσουμε τον κόσμο χωρίς ν’ αφήσουμε κανέναν πίσω

21 Απρ, 2020 Super User
Ας ξαναχτίσουμε τον κόσμο χωρίς ν’ αφήσουμε κανέναν πίσω Την Β’ Κυριακή του Πάσχα,…

Οι γυναίκες οι πρώτες μάρτυρες

19 Απρ, 2020 Super User
Οι γυναίκες οι πρώτες μάρτυρες Την επομένη του Πάσχα, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε…

O ΠΑΠΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ ΗΧΩ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ ”

16 Απρ, 2020 Super User
O ΠΑΠΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ” Ήταν ένα τηλεφώνημα που ο…

Η σιωπή του Πάπα μάς μίλησε περισσότερο από κάθε κήρυγμα

15 Απρ, 2020 Super User
Η σιωπή του Πάπα μάς μίλησε περισσότερο από κάθε κήρυγμα Κατά τη διάρκεια της…

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 57Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ (3 Μαΐου 2020)

14 Απρ, 2020 Super User
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 57Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ…

Ο Πάπας Φραγκίσκος στην «Πομπή της Σταύρωσης» συνοδεία κρατουμένων και γιατρών

11 Απρ, 2020 Super User
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην «Πομπή της Σταύρωσης» συνοδεία κρατουμένων και γιατρών…

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου

11 Απρ, 2020 Super User
Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στην άδεια Βασιλική…

Νέα απο τα νησιά της Αρχιεπισκοπής

Νάξος

7
Νάξος

Ποιμαντική επίσκεψη στην Εκκλησία Νάξου και Πάρου

11 Αυγ, 2020 Super User
Ποιμαντική επίσκεψη στην Εκκλησία Νάξου και Πάρου Ο Αρχιεπίσκοπος μας Νικόλαος,…
IMG 5266
Νάξος

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑΣ, ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΕΝΑΣ

30 Ιουλ, 2020 Super User
ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑΣ, ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΕΝΑΣ «Έγινα διάκονος της Εκκλησίας σύμφωνα με την…
Νάξος

ΝΗΣΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1918

05 Μαρ, 2020 Super User
ΝΗΣΤΕΙΑΙ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1918 Νηστεία: μια ευσεβής αρχαία συνήθεια όχι μόνο των…
Νάξος

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

05 Μαρ, 2020 Super User
ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Και κατά τη φετινή χρονιά, ο Αρχιεπίσκοπος π.…
Νάξος

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

29 Φεβ, 2020 Super User
ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ Ο μήνας Φεβρουάριος για την ενοριακή…
Νάξος

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

17 Φεβ, 2020 Super User
ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Με έναν ιδιαίτερο τρόπο οι ενορίτες…
Νάξος

Μαγνητοσκοπημένη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Υπαπαντής Του Κυρίου Μητροπολιτικός Ναός Νάξου

04 Φεβ, 2020 Super User
Μαγνητοσκοπημένη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Υπαπαντής Του Κυρίου…
Νάξος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Υπαπαντής του Κύριου - Φωτογραφίες -

04 Φεβ, 2020 Super User
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Υπαπαντής Του Κυρίου Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 Την…
Νάξος

Χριστούγεννα στη Νάξο

25 Δεκ, 2019 Super User
Χριστούγεννα στη Νάξο Ο Αρχιεπίσκοπος γιόρτασε Χριστούγεννα στην έδρα της…

Τήνος

3
Τήνος

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ .....

20 Ιουλ, 2020 Super User
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ..... Η Μονή-Σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά σημερινή…
8
Τήνος

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΝΣΟΥ

19 Ιουλ, 2020 Super User
ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΗ ΦΟΝΣΟΥ Με τη…
5
Τήνος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΝΟΥ_2020

18 Ιουλ, 2020 Super User
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΝΟΥ Με εκκλησιαστική…
3
Τήνος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΟ ΤΗΝΟΥ

13 Ιουλ, 2020 Super User
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΟ ΤΗΝΟΥ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πανήγυρη…
IMG 20200704 204502
Τήνος

ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

05 Ιουλ, 2020 Super User
ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ! Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 ο Αρχιεπίσκοπός…
Τήνος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

15 Ιουν, 2020 Super User
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ Το Σαββάτο και την Κυριακή η Εκκλησία της Τήνου…
Τήνος

Φωταγωγήθηκαν οι περιστεριώνες στο χωριό «Αγάπη» της Τήνου

11 Ιουν, 2020 Super User
Φωταγωγήθηκαν οι περιστεριώνες στο χωριό «Αγάπη» της Τήνου Αγάπη, 7/6/2020, 23:30 :…
Τήνος

Η ιερά μνήμη του Αγίου Δωροθέου στην Τήνο

06 Ιουν, 2020 Super User
Η ιερά μνήμη του Αγίου Δωροθέου στην Τήνο Εκκλησιαστικώς με λαμπρότητα και κάθε…
Τήνος

Μια πρωτότυπη δράση για το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου

04 Ιουν, 2020 Super User
Μια πρωτότυπη δράση για το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου Με σομπρέρο απ΄ το…
Τήνος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

01 Ιουν, 2020 Super User
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ Κάθε φορά που τολμούμε να…

Άνδρος

Άνδρος

Ο πρωτόκλητος στο κάλεσμα του Κυρίου και η πρωτόκλητη στην αγάπη του Ευαγγελίου

02 Δεκ, 2019 Super User
Ο πρωτόκλητος στο κάλεσμα του Κυρίου και η πρωτόκλητη στην αγάπη του Ευαγγελίου Το…
Άνδρος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

01 Δεκ, 2019 Super User
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε, στον…
Άνδρος

Λίγοι αλλά καλοί

03 Δεκ, 2018 Super User
Λίγοι αλλά καλοί Φέτος οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να…
Άνδρος

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενοριακή κοινότητα Άνδρου

16 Δεκ, 2017 Super User
Ποιμαντική επίσκεψη στην ενοριακή κοινότητα Άνδρου Το πρωί της Παρασκευής 15…
Άνδρος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΙΤΑΣ

17 Νοε, 2016 Super User
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΙΤΑΣ Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Κάριτας…
Άνδρος

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

08 Ιαν, 2016 Super User
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Μέσα στη δύσκολη σημερινή εποχή, με τόση ηθική…
Άνδρος

Η ΑΝΔΡΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕ

07 Ιαν, 2016 Super User
Σύσσωμο το νησί της Άνδρο είπε το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Δαλέζιο, τον…
Άνδρος

ΠΟΛΥΜΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

30 Νοε, 2015 Super User
ΠΟΛΥΜΜΟΡΦΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στον Καθεδρικό και Ενοριακό Ναό…

Μύκονος

Μύκονος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ (2)

13 Οκτ, 2019 Super User
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός της…
Μύκονος

Και αυτή είναι Μύκονος!

19 Μαϊ, 2019 Super User
Μύκονος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

28 Νοε, 2018 Super User
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ Την περασμένη Κυριακή…
Μύκονος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

15 Οκτ, 2018 Super User
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε ο…

Πάρος

7
Πάρος

Ποιμαντική επίσκεψη στην Εκκλησία Νάξου και Πάρου

11 Αυγ, 2020 Super User
Ποιμαντική επίσκεψη στην Εκκλησία Νάξου και Πάρου Ο Αρχιεπίσκοπος μας Νικόλαος,…
4
Πάρος

O ιερέας π.Μarek Wysocki στην Πάρο

11 Ιουλ, 2020 Super User
O ιερέας π.Μarek Wysocki στην Πάρο Ο Πολωνός ιερέας π. Μarek Wysocki, ήρθε και…
Πάρος

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥ

10 Νοε, 2019 Super User
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 17.30 ΘΕΙΑ…
Πάρος

Πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός παροικίας Πάρου

14 Ιουν, 2019 Super User
Πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός παροικίας Πάρου Την Πέμπτη 13 Ιουνίου, εορτή του…
Πάρος

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥ

02 Μαϊ, 2019 Super User
ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥ Τη Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου,…
Πάρος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

25 Νοε, 2018 Super User
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΕΡΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΚΟΥΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Την περασμένη Τετάρτη 21…
Πάρος

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

18 Ιουν, 2018 Super User
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Την Κυριακή πρωί ο Αρχιεπίσκοπός μας τέλεσε…

Χίος

7
Χίος

Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;

31 Ιουλ, 2020 Super User
Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ; Παρέμβαση Ανδρέα Μιχαηλίδη προς την…
5
Χίος

«Να σβηστεί επιτέλους η προσβολή στον Ναό του Αγίου Ιωσήφ»

31 Ιουλ, 2020 Super User
«Να σβηστεί επιτέλους η προσβολή στον Ναό του Αγίου Ιωσήφ» Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της…
4
Χίος

Γαλλικό Κολέγιο: Από το λαμπρό παρελθόν στη χαμηλής αισθητικής αποκατάσταση

27 Ιουλ, 2020 Super User
Γαλλικό Κολέγιο: Από το λαμπρό παρελθόν στη χαμηλής αισθητικής αποκατάσταση Βασίλης…
1
Χίος

Η Περιφέρεια αποκαθιστά μια αδικία σε βάρος της Καθολικής Εκκλησίας

26 Ιουν, 2020 Super User
Η Περιφέρεια αποκαθιστά μια αδικία σε βάρος της Καθολικής Εκκλησίας Σύντομα η δημοπράτηση…
Χίος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ κ. Σταμάτη Κάρμαντζη

27 Οκτ, 2019 Super User
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ κ. Σταμάτη Κάρμαντζη Θέλω να διευκρινίσω…
Χίος

Αρχές του 2020 τα έργα ανακατασκευής του Καθολικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ

26 Οκτ, 2019 Super User
Αρχές του 2020 τα έργα ανακατασκευής του Καθολικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωσήφ…
Χίος

Η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίου

26 Οκτ, 2019 Super User
Η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίου Τις πρώτες…
Χίος

Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

26 Οκτ, 2019 Super User
Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Έχουν περάσει είκοσι περίπου χρόνια από τότε που η…
Χίος

Η Λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Ισίδωρου στη Χίο

15 Μαϊ, 2019 Super User
Η Λαμπρή Πανήγυρη του Αγίου Ισίδωρου στη Χίο Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 πανηγύρισε με…

Σάμος

Σάμος

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

18 Φεβ, 2020 Super User
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ Τον τελευταίο καιρό πολλά…
Σάμος

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ

18 Φεβ, 2020 Super User
ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ Λόγια σεβασμού, αγάπης…
Σάμος

Η ΔΥΝΑΜΗ THΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

17 Φεβ, 2020 Super User
Η ΔΥΝΑΜΗ THΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ Ο τρίτος σταθμός της ποιμαντικής μας…
Σάμος

Αναμένοντας τον εφημέριο για την Τέλεση της Ευχαριστίας

27 Δεκ, 2019 Super User
Αναμένοντας τον εφημέριο για την Τέλεση της Ευχαριστίας Στις 25 Δεκεμβρίου 2019,…
Σάμος

ΝΥΚΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ

24 Δεκ, 2019 Super User
ΝΥΚΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΑΜΟΥ Τελέστηκε σήμερα στην ενορία μας η αγρυπνία…
Σάμος

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

27 Οκτ, 2019 Super User
Ο ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Ο τρίτος σταθμός του ποιμαντικού ταξιδιού του Αρχιεπισκόπου…
Σάμος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

01 Αυγ, 2019 Super User
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 30, 31,…
Σάμος

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

28 Απρ, 2019 Super User
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Χθες 28 Απριλίου 2019, τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία…

Μυτιλήνη

1
Λέσβος

Συνεργασία Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου

11 Αυγ, 2020 Super User
Συνεργασία. Καθολικής Ενορίας Μυτιλήνης και Κοινότητας Αγ. Αιγιδίου Περίπου 150 εθελοντές…
Λέσβος

ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

14 Φεβ, 2020 Super User
ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ Με κάθε…
Λέσβος

Ιδεοληπτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι για τον τόπο»

14 Φεβ, 2020 Super User
Ιδεοληπτικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι για τον τόπο» Παρέμβαση Κώστα Αστυρακάκη…
Λέσβος

Λέσβος: Προσφυγόπουλο το πρώτο μωρό του 2020

04 Ιαν, 2020 Super User
Λέσβος: Προσφυγόπουλο το πρώτο μωρό του 2020 Eννιά παιδιά γεννήθηκαν από τα…
Λέσβος

Μυτιλήνη: Ξεπέρασε τις 20.000 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο

14 Δεκ, 2019 Super User
Μυτιλήνη: Ξεπέρασε τις 20.000 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο Συνολικά 18.200…
Λέσβος

Ο Ελεημοσυνάριος του Πάπα στη Λέσβο

03 Δεκ, 2019 Super User
Ο Ελεημοσυνάριος του Πάπα στη Λέσβο Νωρίς το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου έφτασε…
Λέσβος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

23 Οκτ, 2019 Super User
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο πρώτος σταθμός του νέου ποιμαντικού ταξιδιού του…
Λέσβος

H Ρώμη στη Λέσβο

29 Ιουλ, 2019 Super User
H Ρώμη στη Λέσβο Από τις 20 Ιουλίου ξεκίνησε στη Λέσβο η παρουσία εθελοντών της…
Λέσβος

Στον Ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης

16 Μαϊ, 2019 Super User
Στον Ενοριακό Ναό της Μυτιλήνης Την Τετάρτη το απόγευμα τελέστηκε στον Ενοριακό ναό…
Λέσβος

Καρδινάλιος Krajewski στη Λέσβο, χρειάζεται να ανοιχτούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ευρώπης

11 Μαϊ, 2019 Super User
Καρδινάλιος Krajewski στη Λέσβο, χρειάζεται να ανοιχτούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην…

Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos